Deserturi

Desert gogosi berlineze

Laptele cald se amesteca cu zaharul si drojdia, apoi se adauga galbenusurile, vanilia, sarea si untul. Se adauga faina si se amesteca bine cu o lingura. Aluatul se rastoarna pe masa pudrata cu faina si se framanta putin pana se uniformizeaza. Se pune intr-un castron, se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca o ora.Se taie patratele din hartia de copt, iar dupa ce aluatul a crescut, se taie in

Desert gogosi berlineze

Ingrediente

  • 270 ml lapte 60 gr zahar 25 grame drojdie 2 galbenusuri 1 esenta vanilie 1 varf cutit de sare 45 gr unt 500 gr faina Ulei pentru prajit (cca 1 litru) Zahar pudra Gem, finetti (optional)

Mod de preparare

  • Laptele cald se amesteca cu zaharul si drojdia, apoi se adauga galbenusurile, vanilia, sarea si untul. Se adauga faina si se amesteca bine cu o lingura. Aluatul se rastoarna pe masa pudrata cu faina si se framanta putin pana se uniformizeaza. Se pune intr-un castron, se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca o ora.Se taie patratele din hartia de copt, iar dupa ce aluatul a crescut, se taie in bucatele mici, le-am cantarit de 30 gr fiecare, se formeaza bile si se pun pe bucatile de hartie pentru inca o ora la crescut, acoperite cu un prosop.Dupa acest timp, se pune uleiul intr-o tigaie la incins si se ia cate o hartie cu bila de aluat crescuta si se rastoarna in baia de ulei. Se rumenesc fiecare pe ambele parti la foc mic, atentie ca o sa se rumeneasca foarte repede; apoi se scot pe o farfurie asternuta cu servetele sa absoarba din ulei.Se pot servi simple, cu gem sau zahar pudra deasupra.

    Din aceasta compozitie ies 30 gogosi a cate 30 grame fiecare.

Share