Dulciuri

Desert cornulete cu dulceata de gutui

Ador cornuletele indiferent de umplutura lor.

      Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde, nu foarte groase. Impartim apoi foai

Desert cornulete cu dulceata de gutui


Portii

16

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500 gr faina

  • 250 ml lapte

  • 1 plic drojdie uscata

  • 4 linguri miere

  • 25 gr unt sau margarina

  • 1 ou pentru uns

  • 1 praf de sare

  • dulceata de gutui

Mod de preparare

  •       Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.

    Impartim aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde, nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul, mai intai in patru, apoi in sase si apoi in opt si punem cate o lingura de dulceata de gutui pe fiecare triunghi rezultat. Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina sau unt si le mai lasam sa creasca cam jumatate de ora.

     Dupa ce au crescut, batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra. Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc. Le ungem cu putina miere. Sunt foarte bune atat calde, cat si reci.

    Pofta buna!

Share