Dulciuri

Desert clatite americane cu fulgi de ovaz (de post)

Fulgii de ovăz îi pui în blender / râșniță și îi transformi în făină. Macini apoi și zahărul și îl amesteci cu praful de copt. 

Amesteci laptele cu uleiul și le pui într-un blender, apoi adaugi amestecul de ovăz cu zahăr și o parte din făină și pornești blenderul. Adaugi făina

Desert clatite americane cu fulgi de ovaz (de post)


Portii

16

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 350 ml lapte de soia / migdale

  • 180 g fulgi de ovăz

  • 150 g făină

  • 50 g zahăr brun

  • 4 lingurițe praf de copt

  • 60 ml ulei

  • pentru servit:

  • 2 banane

  • nuci

  • miere

  • dulceață

Mod de preparare

  • Fulgii de ovăz îi pui în blender / râșniță și îi transformi în făină. Macini apoi și zahărul și îl amesteci cu praful de copt. 

    Amesteci laptele cu uleiul și le pui într-un blender, apoi adaugi amestecul de ovăz cu zahăr și o parte din făină și pornești blenderul. Adaugi făina treptat până obții o compoziție mai groasă, pe care o lași să se odihnească 15 minute.

     Într-o tigaie fără grăsime, neadezivă, pui cantități mici cu polonicul și coci clătitele. Le servești cu banane, nuci și miere sau cu dulceață.

Share