Deserturi

Desert cheesecake cu mure

Se macina biscuitii si se amesteca cu untul topit, pana la omogenizare. Se pun biscuitii intr-o tava cu peretii detasabili si se preseaza bine. Peste ei pe margine se asaza murele, apoi tava se da la rece pentru 20 de minute.Pentru crema se amesteca crema de branza (eu nu am avut crema de branza deci am amestecat branza de vaci su smantana pana a iesit o pasta mai moale) cu zaharul pana se dizolva

Desert cheesecake cu mure

Ingrediente

  • Pentru crema de branza500 gr crema de branza500 ml frisca lichida1 plic de zahar vaniliat150 gr zahar pudra15 gr gelatina100 ml lapte cald100 ml apa200 gr murepentru blat:400 gr biscuiti200 gr unt topitPentru toppingul de mure200 gr mure30 gr zahar15 gr gelatina100 ml apa

Mod de preparare

  • Se macina biscuitii si se amesteca cu untul topit, pana la omogenizare. Se pun biscuitii intr-o tava cu peretii detasabili si se preseaza bine. Peste ei pe margine se asaza murele, apoi tava se da la rece pentru 20 de minute.Pentru crema se amesteca crema de branza (eu nu am avut crema de branza deci am amestecat branza de vaci su smantana pana a iesit o pasta mai moale) cu zaharul pana se dizolva bine. Intre timp se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute, dupa care gelatina se amesteca in laptele caldut. Se lasa deoparte.Se pune frisca peste crema de branza rezultata si se bate incet 5 minute. Se adauga peste laptele caldut treptat pana ce se incorporeaza. Crema rezultata se toarna peste biscuiti, apoi se da totul la rece jumatate de ora.Pentru jeleu se blendeaza murele, apoi se pun pe foc impreuna cu zaharul pana ce incep sa fiarba. Se da deoparte pana ajunge la temperatura camerei. Gelatina se pune la hidratat in apa rece 10 minute, apoi se adauga peste toppingul de mure. Se mai lasa 5 minute si se toarna peste crema de branza. Se da la rece de pe o zi pe alta.

Share