Deserturi

Desert chec umplut

Pregatim mai intai checul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam checul la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.Intre timp, pregatim crema: mixam mascarponele rece cu crema de ciocolata, pentru 1-2 minute pana cand se omogenizeaza bine. Dam crema la rece.Checul, dupa ce s-a racit, il taiem in felii pe diagonala.Ungem fiecare felie cu crema de mascarpone, daca ne mai ramane crema, imbracam checul.Mie mi-a ramas doar foarte putina crema pe care am pus-o deasupra checului. Am presarat cacao deasupra.Lasam 1-2 ore la rece.Pofta buna!

Daca albusurile sunt batute bine, este suficienta faina, daca nu sunt batute bine trebuie sa mai adaugati 1-2 linguri. Puteti orna dupa imaginatia voastra.

Asa am transformat eu banalul chec intr-un desert extrem de delicios care a avut mare succes. Ar fi trebuit sa fac 2 checuri :))

Desert chec umplut

Ingrediente

  • 4 oua 200 g zahar 130 g faina 4 linguri de ulei 1 lingurita praf de copt 500 g mascarpone 400 g crema de ciocolata cacao

Mod de preparare

  • Asa am transformat eu banalul chec intr-un desert extrem de delicios care a avut mare succes. Ar fi trebuit sa fac 2 checuri :))

Share