Deserturi

Desert buturuga de Craciun

Rulada:Se separa ouale si se bat albusurile cu un praf sare, pana se obtine o bezea, apoi se adauga galbenusurile, uleiul, sucul de la doua portocale (100 ml) si praful de copt, amestecand tot cu mixerul. Se adauga si faina si se omogenizeaza cu o spatula. Se toarna intr-o tava pregatita cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 20 minute, avand grija sa ramana usor aurie.Cand se scoate din cuptor, se pudreaza repede cu zahar un servet de bucatarie, se rastoarna cu grija rulada, se desprinde hartia de copt si se pudreaza din nou, apoi se ruleaza fierbinte. Se lasa la racit. Cremele:Se topeste pe baie de abur sau la chocolate fondue o tableta de ciocolata rupta bucatele si se lasa la racit cat sa nu mai friga la deget. Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine moale, insa nu consistenta.Pentru umplut, se pregateste crema de cafea. Astfel, se bate cu mixerul crema mascarpone, se adauga 120 g din frisca batuta anterior, 2 linguri din ciocolata topita, 4 linguri de cafea preparata si nessul, omogenziand.Pentru decor, se pregateste o crema ganache cu whiskey, astfel: se adauga 4 linguri din frisca ramasa in castronul cu ciocolata topita ramasa, pentru a amesteca bine si a nu se intari ciocolata si apoi se rastoarna in bolul cu frisca ramasa si se bate cu mixerul pana devine cremoasa. La aceasta crema, ne va trebui 150 g. Montare si decor: dupa ce s-a racit rulada, se desface, se umple cu crema de cafea, se ruleaza la loc, se taie o bucata din ea si se asaza pe un platou, astfel incat sa-i dam forma de bustean. Se imbraca in crema ganache cu whiskey, se face un model astfel incat sa semene cu textura lemnului si se decoreaza dupa inspiratie. Timp pregatire: aprox 50 minTimp coacere: aprox 20 minPortii: 12 Pofta Buna!Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/rulade-de-carciun-buturuga-de-craciun.html

Buturuga de Craciun sau B che de No l este un desert traditional frantuzesc servit de Craciun, constituit dintr-o rulada umpluta cu crema si invelita in crema de ciocolata sau glazura de ciocolata, decorata astfel incat sa semene cu un bustean. Pentru umplut eu am folosit o crema de cafea, iar pentru decorat un ganache cu whisky. Au fost ai mei asade bucurosi cand am fost gata cu ea, incat m

Desert buturuga de Craciun

Ingrediente

  • Rulada: 6 oua mici, 5 g praf de copt Dr. Oetker, 6 linguri ulei, 150 g faina, 100 ml suc portocale, 1 praf sare, In plus: Zahar pudra cu aroma de rom Dr. Oetker, dupa gust, Cremele: 100 g ciocolata neagra, 270 ml frisca lichida, 1 plic ness, 4 linguri cafea preparata, 20 ml whiskey, 250 g crema mascarpone, Decor: Cacao pudra, dupa gust, Dropsuri, 3 frunzulite de busuioc

Mod de preparare

  • Buturuga de Craciun sau B che de No l este un desert traditional frantuzesc servit de Craciun, constituit dintr-o rulada umpluta cu crema si invelita in crema de ciocolata sau glazura de ciocolata, decorata astfel incat sa semene cu un bustean. Pentru umplut eu am folosit o crema de cafea, iar pentru decorat un ganache cu whisky. Au fost ai mei asade bucurosi cand am fost gata cu ea, incat m-au grabit s-o pozez, ca sa o degustam.

Share