Dulciuri

Desert briose cu mac, capsuni si crema de branza

Reteta am preluat-o dintr-o carte. Foarte gustoase sunt aceste briose.

Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete.

Intr-un castron, se pun zaharul, untul, oul, laptele si branza si se mixeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se omogenizeaza. Se incorporeaza capsunile si macul, cu ajutorul unei spatule din silicon, pastrand o parte din capsuni pentru decor.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o ta

Desert briose cu mac, capsuni si crema de branza


Portii

12

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Briose:

  • 150 g capsuni

  • 90 g zahar

  • 75 g unt moale

  • 1 ou

  • 75 ml lapte

  • 90 g branza pufoasa cu smantana Delaco

  • 15 g mac

  • 150 g faina

  • 1/2 plic de praf de copt (5 g)

  • un praf de sare

  • Crema de branza:

  • 60 g branza pufoasa cu smantana Delaco

  • 30 g unt moale

  • 100 g zahar pudra vanilat

  • Pentru decor:

  • 5 g mac

  • 3 capsuni

Mod de preparare

  • Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete.

    Intr-un castron, se pun zaharul, untul, oul, laptele si branza si se mixeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se omogenizeaza. Se incorporeaza capsunile si macul, cu ajutorul unei spatule din silicon, pastrand o parte din capsuni pentru decor.

    Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

    Se unge o tava pentru briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu hartiutele cu aluat, lasand suficient spatiu pentru ca briosele sa creasca. Se presara capsunile ramase pe fiecare briosa. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos. Se lasa apoi sa se raceasca. 

    Intre timp, se pregateste crema de branza.

    Intr-un castron, se mixeaza branza, untul si zaharul. Crema astfel obtinuta se pune intr-un posh si se introduce la congelator pentru 20-30 de minute. Se decoreaza apoi briosele cu ea, facand cate o floare mica (crema mea a fost cam lichida pentru ca nu am tinut-o suficient la rece si de aceea nici nu am folosit-o pe toata, dar dupa ce am bagat briosele in frigider s-a intarit). Se presara cateva seminte de mac si se asaza cate un sfert de capsuna (spalata) pe fiecare briosa.

     

Share