Deserturi

Deliciu cu cirese

1. Se pun ciresele la fiert cu zaharul si 2-3 linguri de apa. Se fierb 5 minute la foc iute apoi se dau deoparte si se pun la scurs intr-o strecuratoare.2. Blatul se prepara astfel: se freaca zaharul cu galbenusurile pana devin cremoase, se adauga faina, sarea, untul, ciocolata topita iar la urma se adauga albusurile batute spuma tare. Se pune compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, aproximativ 30-35 minute. Eu am pus intr-o forma de 25cmx33cm. Daca folositi o tava mai mare trebuie sa mariti cantitatile de ingrediente.3. Dupa ce s-a copt blatul se lasa sa se raceasca. Intre timp batem frisca bat. Daca frisca este dulce nu se mai adauga zahar dar daca nu este dulce (cum a fost a mea) se adauga doua linguri de zahar pudra si se mixeaza bine. Adaugam in frisca ciresele racite si scurse de sirop4. Se taie blatul prajiturii in doua, pe orizontala, si se pune frisca cu ciresele intre cele doua blaturi.5. Pentru glazura: se topeste ciocolata cu laptele pe baie de abur si apoi se amesteca cu untul si esenta de rom.6. Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura si se niveleaza cu o spatula. Se lasa la rece cateva ore apoi se taie patrate si se decoreaza cu cirese. Este mai bine sa stea o noapte la rece asfel blatul isi trage sirop din frisca si devine mai moale fara sa fie insiropat.Pofta buna!

Am profitat de faptul ca inca mai sunt cirese pe piata si nu m-am putut abtine de la aceasta reteta pe care o consider un adevarat deliciu.

Deliciu cu cirese

Ingrediente

  • Pentru blat: 150 gr zahar pudra 200 gr unt 250 gr ciocolata 4 oua 100 gr faina un praf de sare Pentru umplutura: 250 gr frisca 250 gr cirese fara samburi 4 linguri zahar pudra Pentru decor: 100 gr ciocolata 50 gr unt 25 ml lapte esenta de rom

Mod de preparare

  • Am profitat de faptul ca inca mai sunt cirese pe piata si nu m-am putut abtine de la aceasta reteta pe care o consider un adevarat deliciu.

Share