Inmuiem painea in putina apa apoi o facem bucati mici si o punem intr-un bol, apoi taiem feta si rosiile in cuburi mici si le adaugam la paine. Punem si ceapa si restul de ingrediente (dupa gust)si amestecam. O putem servi imediat sau o putem lasa putin timp la frigider.
Dakos
Ingrediente
-
2 felii de dakos(painea speciala tare) 200 gr feta 2 cepe rosii taiate felii 4 rosii medii sare oregon ulei masline otet
Mod de preparare
- Este o versiune cretana (grecia) a ceea ce cunoastem ca bruscheta, doar ca aici se foloseste o paine uscata speciala pe care eu personal nu am intalnit-o in alta tara. Sa zicem ca e o paine ( e foarte tare, uscata) facuta din faina integrala de orz 60% si faina integrala de grau 40%. Este foarte scazuta in continutul de colesterol! Deci, foarte sanatoasa!Se poate servi seara ptr cei care au grija de regim, dar e foarte buna mai ales vara!