Pt salate

Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana

Se curata ciupercile de pielite, filamente si de baza picioruselor, se spala in cateva ape si se taie, dar nu foarte marunt.Se curata cepele si usturoiul, se spala, si se maruntesc.Se toarna uleiul in tigaie si cand se incalzeste se adauga untul feliat si apoi ceapa si usturoiul, maruntite. Se soteaza usor aceste legume si se adauga ciupercile taiate. Se prepara ciupercile inabusit, la foc mic si cand mai scade apa pe care au lasat-o, se adauga 100 ml de supa de legume (sau concentrata, sau chiar apa) si se lasa tigaia acoperita la foc mic, ca sa se patrunda bine ingredientele si sa scada lichidul.Cand lichidul a mai scazut, se adauga smantana amestecata cu faina si subtiata cu 100 ml de supa de legume (sau concentrata, sau apa simpla). Se fierbe sosul timp de 6-7 minute, la foc mic, dupa care se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se ia tigaia de pe foc. Se adauga marar tocat fin.Intre timp se fierbe cus-cusul in apa cu sare, conform recomandarilor de pe ambalaj. Cand este gata fiert, se strecoara, se clateste cu apa rece, se scurge si se pune pe un platou.Se toarna sosul fierbinte peste cus-cus si se serveste imediat, ca preparat simplu, sau ca garnitura langa un preparat de carne slaba.

Turnati mai intai doua linguri de ulei de floarea soarelui, in tigaie, pentru ca untul sa nu se arda si sa capete un gust rau.Puteti folosi orice tip de ciuperci aveti si nu le taiati prea mici.In loc de supa de legume, puteti folosi supa concentrata, sau apa simpla.Subtiati smantana tot cu supa de legume/concentrata/apa simpla.Fierbeti sosul la foc mic timp de 6-7 minute si la sfarsit condimentati, dupa gust, cu sare si piper.Puteti renunta la marar, daca nu va place.Turnati sosul fierbinte peste cus-cus, in platou si serviti imediat.

Pentru cina de ieri seara am pregatit acest preparat delicios, cu ciupercile care ne ramasesera de la frigarui. Este un preparat care poate fi servit asa, simplu, doar cu paste/cus-cus, mai ales la cina, sau ca garnitura.Sosul de ciuperci cu smantana da un gust foarte bun pastelor, cus-cusului, sau altei garnituri care insoteste un preparat de carne slaba. https://www.retete/retete/sos-de-ciuperc

Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana

Ingrediente

  • 200 grame de cus-cus2 litri de apa rece1/2 lingurita de sarePentru sos:200 grame de ciuperci champignons75-100 grame de unt2 cepe mici4 catei de usturoi4 linguri incarcate de smantana grasa1 lingura de faina alba2 linguri de ulei200 ml de supa de legume (sau concentrata, sau apa simpla)1/2 legatura de mararsarepiper

Mod de preparare

  • Pentru cina de ieri seara am pregatit acest preparat delicios, cu ciupercile care ne ramasesera de la frigarui. Este un preparat care poate fi servit asa, simplu, doar cu paste/cus-cus, mai ales la cina, sau ca garnitura.Sosul de ciuperci cu smantana da un gust foarte bun pastelor, cus-cusului, sau altei garnituri care insoteste un preparat de carne slaba. https://www.retete/retete/sos-de-ciuperci-cu-smantana-90500.html

Share