Bucatarie indiana

Curry de cartofi cu varza

Mancare vegetariana, de inspiratie indiana, plina de arome si satioasa.

Punem cartofii curatati si taiati cuburi intr-un vas, ii acoperim cu apa rece, adaugam o lingurita de sare si ii fierbem aproximativ 20 de minute. Ii strecuram si ii lasam deoparte.. Incingem uleiul intr-o tigaie si adaugam semintele de schinduf, mustar si chimion. Cand semintele incep sa plesneasca, adaugam ceapa tocata si o calim pentru 5 minute, pana devine moale si sticloasa. Adaugam usturoiul

Curry de cartofi cu varza


Portii

4

portii


Timp preparare

27

minute


Timp gatire

27

minute

Ingrediente

  • 800 gr cartof alb

  • 3 linguri ulei de samburi struguri

  • 0.5 lingurita seminte de schinduf

  • 0.5 lingurita seminte de mustar negru

  • 1 lingurita seminte de chimion

  • 1 buc ceapa alba

  • 4 catei usturoi

  • 200 gr rosii decojite din conserva

  • 500 gr varza alba

  • 1 lingurita coriandru macinat

  • 0.5 lingurita turmeric macinat

  • 0.5 lingurita boia iute

  • 1 lingurita sare

  • 2 l apa

Mod de preparare

  • Punem cartofii curatati si taiati cuburi intr-un vas, ii acoperim cu apa rece, adaugam o lingurita de sare si ii fierbem aproximativ 20 de minute. Ii strecuram si ii lasam deoparte.
  • Incingem uleiul intr-o tigaie si adaugam semintele de schinduf, mustar si chimion. Cand semintele incep sa plesneasca, adaugam ceapa tocata si o calim pentru 5 minute, pana devine moale si sticloasa. Adaugam usturoiul tocat marunt, calim inca 2 minute, apoi adaugam rosiile, impreuna cu sucul si continuam sa gatim timp de 10 -12 minute.
  • Adaugam varza taiata fideluta si o amestecam cu sosul de rosii. Acoperim tigaia si gatim timp de 12-15 minute, amestecand de cateva ori, pana cand varza este moale si usor caramelizata.
  • Adaugam cartofii, coriandrul macinat, pudra de turmeric si boiaua iute. Amestecam usor, sa nu zdrobim prea mult cartofii. Turnam treptat 250 ml de apa calda, amestecand dupa fiecare aditie si continuam sa gatim pentru 6-7 minute, pana cand lichidul se ingroasa de consistenta unui sos. Ajustam de sare si luam de pe foc.

Share