Cafeaua se amesteca cu zaharul, cardamomul si scortisoara si se incalzeste usor, la foc mediu pana devine un sirop lejer, 5-10 minute. Se toarna peste curmalele fara samburi si se lasa la hidratat minim 6 minute, de preferat peste noapte, la frigider.Se toarna iaurtul in doua boluri, se asaza curmalele deasupra, se toarna cate o lingurita de sirop peste fiecare si se serveste imediat cu coaja rasa de portocala.
Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt
Ingrediente
-
120 ml cafea tare/ expresso 1/2 lingurita de zahar 10 pastai de cardamom usor zdrobite 1 baton scortisoara 200 grame curmale (de preferat Medjoul; cele carnoase si mari) 100 grame iaurt grecesc coaja de la 1/2 portocala
Mod de preparare
- In momentul in care musti dintr-o curmala hidratata in cafea dulce aromatizata cu pastai de cardamom si batoane de scortisoara, te invaluie o explozie de arome calde si imbietoare.