Cook and smile

Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt

Cafeaua se amesteca cu zaharul, cardamomul si scortisoara si se incalzeste usor, la foc mediu pana devine un sirop lejer, 5-10 minute. Se toarna peste curmalele fara samburi si se lasa la hidratat minim 6 minute, de preferat peste noapte, la frigider.Se toarna iaurtul in doua boluri, se asaza curmalele deasupra, se toarna cate o lingurita de sirop peste fiecare si se serveste imediat cu coaja rasa de portocala.

In momentul in care musti dintr-o curmala hidratata in cafea dulce aromatizata cu pastai de cardamom si batoane de scortisoara, te invaluie o explozie de arome calde si imbietoare.

Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt

Ingrediente

  • 120 ml cafea tare/ expresso 1/2 lingurita de zahar 10 pastai de cardamom usor zdrobite 1 baton scortisoara 200 grame curmale (de preferat Medjoul; cele carnoase si mari) 100 grame iaurt grecesc coaja de la 1/2 portocala

Mod de preparare

  • In momentul in care musti dintr-o curmala hidratata in cafea dulce aromatizata cu pastai de cardamom si batoane de scortisoara, te invaluie o explozie de arome calde si imbietoare.

Share