Curcan

Curcan marinat cu citrice

Daca doresti friptura delicioasa de curcan la cuptor , cea mai potrivita metoda este marinarea cu citrice . Poti folosi lamai , mandarine , portocale , limeta .

Se amesteca untura de curcan cu  zeama de la o lamaie si de la o clementina  , ierburi de Provence , fulgi de chilli , sare si usturoi curatat si zdrobit .

Bucatile de spate de curcan curatat si spalat se ung cu acest mix si se lasa sa stea la rece minimum 2 ore .

Se transfera carnea intr-o tava , se impacheteaza in folie de aluminiu sau hartie si se da o ora la cuptor

Curcan marinat cu citrice


Portii

2

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • Carne de curcan [1.5 kg spate ]

  • 1 lamie -zeama

Mod de preparare

  • Se amesteca untura de curcan cu  zeama de la o lamaie si de la o clementina  , ierburi de Provence , fulgi de chilli , sare si usturoi curatat si zdrobit .

    Bucatile de spate de curcan curatat si spalat se ung cu acest mix si se lasa sa stea la rece minimum 2 ore .

    Se transfera carnea intr-o tava , se impacheteaza in folie de aluminiu sau hartie si se da o ora la cuptorul incins .

    Dupa o ora se indeparteaza folia si se incearca carnea daca este patrunsa .

    Se stropeste carnea cu grasimea formata si se mai lasa 5-10 minute sa se rumeneasca .

    Decorati friptura cu felii de citrice , ardei iute si frunzulite verzi de oregano sau busuioc .

Share