Deserturi

Cupcakes cu lamaie si bezea

Cupcake-urile, vesele si fructate, sunt cele mai simple retete de dulciuri si sunt de preferat daca n-ai prea mult timp la dispozitie. Combinatiile propuse sunt delicioase, simplu de facut si fara complicatii chiar si pentru cei mai nepriceputi in ale bucatariei.

Punem untul si zaharul in vasul de la mixer si incepem sa amestecam cu mixerul
pana se omogenizeaza.. Adaugam uleiul si 1 lingurita esenta de vanilie si amestecam bine. Urmeaza sa adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.. Adaugam jumatate din smantana, apoi jumatate din cantitatea de faina (cernuta impreuna cu sarea si praful de copt), apoi restul de smantana si la final restul de f

Cupcakes cu lamaie si bezea


Portii

12

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 200 gr unt

  • 200 gr faina

  • 150 ml smantana

  • 2 buc ou

  • 3 linguri ulei

  • 1 buc praf de copt

  • 1.5 lingurite esenta de vanilie

  • 1 lingurita esenta de lamaie

  • 4 buc coaja de lamaie

  • 3 buc albus de ou

  • 200 gr zahar pudra

  • 230 gr zahar

Mod de preparare

  • Punem untul si zaharul in vasul de la mixer si incepem sa amestecam cu mixerul
    pana se omogenizeaza.
  • Adaugam uleiul si 1 lingurita esenta de vanilie si amestecam bine. Urmeaza sa adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
  • Adaugam jumatate din smantana, apoi jumatate din cantitatea de faina (cernuta impreuna cu sarea si praful de copt), apoi restul de smantana si la final restul de faina.
  • Preincalzim cuptorul la 180°C, tapetam tava speciala cu hartiute, le umplem pe trei sferturi si le coacem ~20 minute.
    Cupcake-urile se pot coace cu cateva zile inainte si tinute la congelator pana cand trebuie folosite.
  • Punem zaharul si albusurile in vasul de la mixer si incepem sa amestecam cu mixerul la viteza medie ~ 5 minute sau pana cand zaharul este incorporat complet.
  • Crestem viteza, punem 0.5 lingurita esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam alte ~15 minute pana obtinem o bezea alba, densa, care nu cade de pe paleta si nici din vas daca il intoarcem cu capul in jos.
  • Punem cate un mot de bezea pe fiecare cupcake, apoi, folosind un arzator, rumenim usor bezeaua.

Share