Deserturi

Cuib de viespi

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus (daca e moale mai puneti putina faina) pana face basici, atunci e framantat bine si acoperiti cu un prosop,lasati la dospit pana isi dubleaza volumul (eu am lasat cam 1ora jumate).Dupa ce a dospit impartiti aluatul in 4 si din fiecare faceti o foaie pe care o ungeti cu crema obtinuta (bateti untul cu zaharul pana se topeste) apoi dupa preferinta presarati cu nuca sau nuca de cocos. Faceti o rulada din care taiati bucatele de cca 4 cm pe care le puneti intr-o tava una langa alta,lasand sa mai dospeasca 30 min,dupa care dati la cuptorul preincalzit la 180 .Dupa cca 20 de min le scoateti si ungeti cu siropul obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia, dupa care dati din nou la cuptor pana sunt bine rumenite.

eu am facut si testul cu scobitoarea sa fiu sigura

aceasta reteta o am de la o prietena din copilarie a carei mame facea aproape in fiecare saptamana aceste minunatii si am zis k a sosit momentul sa le incerc si eu….ia uitati ce a iesit..

Cuib de viespi

Ingrediente

  • pt aluat: 575 gr faina 25 gr drojdie sau 1 pliculet 30 gr zahar 50 ml ulei 5 galbenusuri 200 ml lapte 100 ml apa esenta rom coaja de lamaie si 1/2 lingurita sare pt umplutura: 200 gr unt 100 gr zahar nuca macinata sau nuca de cocos pt sirop: 125 ml lapte 150 gr zahar vanilie

Mod de preparare

  • aceasta reteta o am de la o prietena din copilarie a carei mame facea aproape in fiecare saptamana aceste minunatii si am zis k a sosit momentul sa le incerc si eu….ia uitati ce a iesit..

Share