Deserturi

Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss W rfel)

Taiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina, unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o foaie de 1,5 cm grosime, si, in forma aceasta, eventual taiat in doua, penru a fi transportat mai usor, il tinem o ora in frigider. Taiem cubulete de aprox 2 cm latura, si le coacem pe sina a doua de jos a cup

Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss W rfel)

Ingrediente

  • 100 g ghimbir confiat -puteti folosi si portocale sau lamai confiate 140 g zahar praf 175 g unt-foarte rece 250 g faina 70 g alune macinate sau sfaramate marunt 1 limetta mica 1 praf de sare

Mod de preparare

  • Taiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina, unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o foaie de 1,5 cm grosime, si, in forma aceasta, eventual taiat in doua, penru a fi transportat mai usor, il tinem o ora in frigider. Taiem cubulete de aprox 2 cm latura, si le coacem pe sina a doua de jos a cuptorului, la 180 de grade timp de 15-20 min,pana marginile devin aurii. Dupa ce se racesc,le ungem cu o glazura realizata din restul de zahar praf si 2 linguri de suc de limeta, sau de lamaie.Pe fiecare punem cite o bucatica de ghimbir confiat.

    Se pastreaza foarte bine pana la 6 saptamani, in cutii inchise, si aroma de ghimbir de desfasoara dupa aprox. o saptamana.

Share