Deserturi

Crumble cu turta dulce, mere si pere

Desert cu arome tomnatice.

Se spala merele si perele si se usuca. Se indeparteaza cotoarele si se taie in cubulete. Se amesteca merele si perele cu scortisoara pudra, 100 gr de zahar, coaja rasa de portocala cu coniacul si se dau la cuptor timp de 10 minute.. Se sfaramiteaza turta dulce. Se bat albusurile cu 100 gr de zahar, pana ajug la consistenta bezelei. Se amesteca turta dulce sfaramitata cu o parte din bezea. Se scoat

Crumble cu turta dulce, mere si pere


Portii

6

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 3 buc mere

  • 2 buc pere

  • 300 gr turta dulce

  • 4 buc albus de ou

  • 200 gr zahar

  • 30 ml coniac

  • 1 lingurita scortisoara macinata

  • 2 linguri coaja de portocala

Mod de preparare

  • Se spala merele si perele si se usuca. Se indeparteaza cotoarele si se taie in cubulete. Se amesteca merele si perele cu scortisoara pudra, 100 gr de zahar, coaja rasa de portocala cu coniacul si se dau la cuptor timp de 10 minute.
  • Se sfaramiteaza turta dulce. Se bat albusurile cu 100 gr de zahar, pana ajug la consistenta bezelei. Se amesteca turta dulce sfaramitata cu o parte din bezea. Se scoate vasul in care s-au copt merele si se pune deasupra turta dulce amestecata cu bezea. Se tine la cuptor 10 minute, apoi se pune deasupara restul de bezea si se mai tine inca 10 minute.

Share