Deserturi

Crumble cu fructe

Am mixat untul cu zaharul pana cand s-a facut ca si o crema.Am adaugat apoi ouale batute cate putin si am mixat in continuare pana s-au incorporat.Faina am amestecat-o cu un praf de sare si praful de copt si am incorporat-o in crema de unt.Am pus si esenta de vanilie.Am retinut o parte de aluat pentru crumble(partea de deasupra),iar restul l-am pus intr-o tava de yena tapetata cu faina.Fiind

Crumble cu fructe

Ingrediente

  • 200 gr unt 3 oua 170 gr zahar 400 gr faina+ 2 linguri Esenta de vanilie Sare 5 gr praf de copt Zmeura,afine,mure,coacaze rosii Dulceata de visine

Mod de preparare

  • Am mixat untul cu zaharul pana cand s-a facut ca si o crema.Am adaugat apoi ouale batute cate putin si am mixat in continuare pana s-au incorporat.Faina am amestecat-o cu un praf de sare si praful de copt si am incorporat-o in crema de unt.Am pus si esenta de vanilie.Am retinut o parte de aluat pentru crumble(partea de deasupra),iar restul l-am pus intr-o tava de yena tapetata cu faina.Fiindca nu este un aluat moale,dar nici unul din care sa intindem o foaie,nu este asezat prea estetic,dar chiar nu conteaza.Fructele le-am avut congelate.Le-am amestecat cu zahar,cat credeti de cuviinta.Eu am preferat sa fie putin mai acrisoare.Am pus fructele deasupra aluatului,apoi am pus si un borcan de dulceata de visine recent facuta si care a fost mai mult ca un jeleu.Aluatul pastrat l-am amestecat cu doua linguri de faina,atat cat sa obtin un aluat mai tare care sa-l pot razui.Asadar am razuit deasupra fructelor aluatul ramas,apoi am pus tava in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.La un moment dat prajiturica se va infoia nitel dar apoi isi va reveni,obisnuindu-se cu ideea ca nu va avea viata prea lunga.Noi am mancat de pofta asa calduta dar dupa ce s-a racit a fost mult mai buna. Pofta buna!!!

Share