Dulciuri

Crostoli vanilati

pe cat de simpli, pe atat de crontzanosi si deliciosi:)

Punem frisca lichida intr-un castron, adaugam zaharul vanilat, esenta si un varf de cutit de sare si amestecam.

Faina amestecata cu praful de copt o incorporam treptat, intai cu o lingura de lemn, apoi cu mana, pana se obtine un aluat elastic usor de lucrat.

Pudram masa cu faina si intindem o foaie (sau impartim aluatul in doua) subtire si se decupeaza forme, sau se taie dreptun

Crostoli vanilati


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 200 ml frisca lichida

  • cca 300 g faina

  • un plic zahar vanilat

  • o esenta vanile

  • un varf de cutit de praf de copt

  • un pachet zahar pudra cu vanilie (80 g)

Mod de preparare

  • Punem frisca lichida intr-un castron, adaugam zaharul vanilat, esenta si un varf de cutit de sare si amestecam.

    Faina amestecata cu praful de copt o incorporam treptat, intai cu o lingura de lemn, apoi cu mana, pana se obtine un aluat elastic usor de lucrat.

    Pudram masa cu faina si intindem o foaie (sau impartim aluatul in doua) subtire si se decupeaza forme, sau se taie dreptunghiuri. Pe fiecare o crestam pe mijloc sau o intepam cu furculita, apoi le prajim in ulei incins pana se auresc.

    Se scot pe hartie absorbanta, apoi se pudreaza si belsug cu zaharul pudra vanilat.

    Eu am adaugat si un praf de scortisoara pe jumatate din ei, foarte buni!!

Share