Deserturi

Crofne banatene

Se face maiaua din drojdie, zahar si putin lapte si o mana de faina.Dupa 15-20 minute cand a crescut maiaua se framanta din toate ingredientele un aluat elastic si nelipicios.Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut o ora pana isi dubleaza volumul.Apoi se intinde o foaie de aproximativ 1 cm, se taie cu paharul sau cu forma si se mai lasa la crescut 30 minute.Se prajesc in baie de ulei incins, la foc mic.Cand se pun la prajit se pun intai cu partea de deasupra in ulei. (invers de cum au stat la crescut)Se prajesc pana se rumenesc frumos pe ambele parti.Se scot pe hartie absorbanta si se presara cu zahar pudra.Pofta Buna!

Am vazut facute de Criss, am poftit si am facut. Foarte bune.

Crofne banatene

Ingrediente

  • 500g faina 2 galbenusuri 1 cana lapte caldut 30g drojdie 60g unt 3 plicuri zahar vanilat 2 linguri zahar coaja de lamaie un praf sare

Mod de preparare

  • Am vazut facute de Criss, am poftit si am facut. Foarte bune.

Share