Salau

Crochete de peste cu legume

Sunt delicioase si pe placul baietilor mei!

Pestele se spala si se pune la fiert, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se clateste apoi bine de spuma si se lasa la racit. Se alege carnea de pe oase, apoi se amesteca cu morcovul, cartoful, ceapa si usturoiul date pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare, piper si marar uscat. Se adauga oul si pesmetul si se omogenizeaza bine. Cu mana umeda se formeaza crochetele si se tavalesc

Crochete de peste cu legume


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500 g peste dezosat (salau)

  • un morcov mic

  • o ceapa mica

  • un cartof mic

  • 2 catei de usturoi

  • 2 linguri cu pesmet

  • un ou

  • marar uscat

  • sare

  • piper

  • Plus:

  • 3 linguri cu pesmet

  • o lingurita boia dulce

  • o lingurita marar uscat

Mod de preparare

  • Pestele se spala si se pune la fiert, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se clateste apoi bine de spuma si se lasa la racit. Se alege carnea de pe oase, apoi se amesteca cu morcovul, cartoful, ceapa si usturoiul date pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare, piper si marar uscat. Se adauga oul si pesmetul si se omogenizeaza bine. Cu mana umeda se formeaza crochetele si se tavalesc prin pesmet amestecat cu boia si marar uscat. Se prajesc in ulei incins, apoi se scot pe un servet absorbant.

    Se pot servi cu salata verde sau cu un sos tzatziki. Noi am mancat cu piure 🙂

Share