Peste & Fructe de mare

Crochete de peste

Pestele: Lasam pestele la dezghetat, scurgem de apa, punem in blender, lasam cateva secunde impreuna cu condimentul de peste, sarea si piperul. Turnam intr-un castron si adaugam 7 linguri pesmet, cascavalul, oul si amestecam.Forma si prajit: Luam in mana o biluta mica din compozitie, dam forma cu ajutorul palmelor, dam fiecare bucata prin faina, ou, pesmetIntr-o cratita adaugam ulei cat sa acopere

Crochete de peste

Ingrediente

  • 600 gr peste cod file 1 ou + 1 7 linguri pesmet + 10 10 linguri faina sare piper condimente pentru peste 150 gr cascaval

Mod de preparare

  • Pestele: Lasam pestele la dezghetat, scurgem de apa, punem in blender, lasam cateva secunde impreuna cu condimentul de peste, sarea si piperul. Turnam intr-un castron si adaugam 7 linguri pesmet, cascavalul, oul si amestecam.Forma si prajit: Luam in mana o biluta mica din compozitie, dam forma cu ajutorul palmelor, dam fiecare bucata prin faina, ou, pesmetIntr-o cratita adaugam ulei cat sa acopere crochetele, punem la foc mediu. Cand uleiul este incins adaugam cate 3-4 crochete si lasam la rumenit. Scoatem pe un servetel de hartie si lasam sa se scurga uleiul ramas.

    Servim impreuna cu Ketchup, mustar sau sos de usturoi! Am servit cu cartofi natur!

Share