Diverse

Creveti pe plancha

Pai, e totul despre prospetime! Cautati creveti proaspeti, fara culori inchise intre cap si corp. Daca vreti neaparat creveti si nu gasiti unii super proaspeti, alegeti intotdeauna unii inghetati, au calatorit in coditii mai bune!

Cu un cutitas ascutit, taitati crevetii pe lungime, pe spate, si scoateti tractul digestiv (vena aceea maronie/neagra). Spalati-i usor in apa rece, uscati-i bine cu servetele de hartie si asezonati bine cu ulei de masline, sare de mare, piper si fulgi de chilli.. Incingeti plancha, la foc mediu spre mare si adaugati putin ulei de masline. Crevetii trebuie fripti in trei pozitii – pe laterale si pe

Creveti pe plancha


Portii

2

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 12 buc creveti King

  • dupa gust sare de mare

  • dupa gust piper

  • dupa gust ulei de masline

  • dupa gust fulgi de chilli

Mod de preparare

  • Cu un cutitas ascutit, taitati crevetii pe lungime, pe spate, si scoateti tractul digestiv (vena aceea maronie/neagra). Spalati-i usor in apa rece, uscati-i bine cu servetele de hartie si asezonati bine cu ulei de masline, sare de mare, piper si fulgi de chilli.
  • Incingeti plancha, la foc mediu spre mare si adaugati putin ulei de masline. Crevetii trebuie fripti in trei pozitii – pe laterale si pe spate, cateva zeci de secunde. Asezonati in farfurie cu sare de mare si fulgi de chilli sau ulei aromatizat cu chilli.

Share