Europeana

Creme Brulée – By Staub

Un aromat desert frantuzesc, ce iti va da o stare de bine.

Fierbe laptele cu pulpa de la pastaile de vanilie, smantana si zaharul alb. Trage oala de pe foc si amesteca galbenusurile unul cate unul, amestecand incontinuu. Pune oala inapoi, la foc mediu si amesteca incontinuu pana cand lichidul incepe sa se ingroase. Cand are o consistenta asemanatoare smantanii, strecoara printr-o sita fina.. Preincalzeste cuptorul la 120°C. Pune 4 mini-cocotte ovale intr

Creme Brulée – By Staub


Portii

4

portii


Timp preparare

195

minute


Timp gatire

195

minute

Ingrediente

  • 2 buc pastaie de vanilie

  • 250 gr lapte

  • 350 gr smantana de gatit

  • 75 gr zahar alb

  • 75 gr zahar brun

  • 8 buc galbenus de ou

Mod de preparare

  • Fierbe laptele cu pulpa de la pastaile de vanilie, smantana si zaharul alb. Trage oala de pe foc si amesteca galbenusurile unul cate unul, amestecand incontinuu. Pune oala inapoi, la foc mediu si amesteca incontinuu pana cand lichidul incepe sa se ingroase. Cand are o consistenta asemanatoare smantanii, strecoara printr-o sita fina.
  • Preincalzeste cuptorul la 120°C. Pune 4 mini-cocotte ovale intr-o tava cu apa cat sa fie acoperite 2/3. Imparte continutul in mod egal intre cele 4 vase. Pune la cuptor pentru aproximativ 1 ½ ora. Inainte de servire se recomanda sa se lase minim 4 ore la rece.
  • Inainte de servire, presara zahar brun deasupra fiecarei portii si caramelizeaza-l cu un arzator.

Share