Deserturi

Crema de zahar ars

Se caramelizeaza intr-o cratita circa 70-80 gr zahar,nu se arde prea tare,cand e caramelizat se tapeteaza oala cu el miscand usor oala in toate partile,atentie sa nu va opariti .Separat se bat ouale cu zaharul si un praf sare(eu pun un praf de sare la toate dulciurile pt ca sarea ii accentueaza gustul dulce) pana cand se dizolva zaharul si apoi se adauga laptele si aromele.Se toarne in oala cu zah

Crema de zahar ars

Ingrediente

  • 1 litru lapte 8 oua 250 gr zahar esenta vanilie si coaja rasa de lamaie un praf sare 70-80 gr zahar pt caramelizat

Mod de preparare

  • Se caramelizeaza intr-o cratita circa 70-80 gr zahar,nu se arde prea tare,cand e caramelizat se tapeteaza oala cu el miscand usor oala in toate partile,atentie sa nu va opariti .Separat se bat ouale cu zaharul si un praf sare(eu pun un praf de sare la toate dulciurile pt ca sarea ii accentueaza gustul dulce) pana cand se dizolva zaharul si apoi se adauga laptele si aromele.Se toarne in oala cu zaharul caramelizat racit,se pune la cuptor intr-o tava cu apa.Se se coace la foc moderat circa o ora,apoi cand e gata se lasa sa se raceasca apoi se rastoana intr-un platou.

Share