Diverse

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

In oala in care urmeaza sa facem supa, se pun uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele(morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se calesc legumelele pentru 2-3 minute, se adauga supa de pui si se fierbe pana legumele sunt bine patrunse. Se pasireaza legumele cu un blender vertical, se adauga smantana pentru gatit, sucul de rosii, sare si

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Ingrediente

  • Aproximativ 1,5 litri supa de pui2 morcovi2 cartofi1 ceapa2-3 catei de usturoi1 lingura unt+1 lingura ulei de floarea soarelui200 ml smantana de gatitSare si piper dupa gust500 ml passatta cu busuioc(suc de rosii mai gros cu busuioc)Pentru perisoare:500 gr piept de puiSare si piper dupa gustPatrunjel proaspat tocat fin1 ou mai mic sau 1 galbenus1-2 linguri gris(cat sa se lege compozitia)2 linguri de parmezan ras finPentru pesto:1 legatura patrunjel1 legatura busuiocSare si piper50 ml ulei de masline3 linguri fulgi de migdale3 linguri parmezan ras sau pecorino, sau branza (romaneasca) maturata Praid

Mod de preparare

  • In oala in care urmeaza sa facem supa, se pun uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele(morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se calesc legumelele pentru 2-3 minute, se adauga supa de pui si se fierbe pana legumele sunt bine patrunse. Se pasireaza legumele cu un blender vertical, se adauga smantana pentru gatit, sucul de rosii, sare si piper proaspat rasnit dupa gust. Se trece pentru ultima oara blenderul vertical prin supa, pana obtinem consistenta dorita.Pentru perisoare: se amesteca carnea de pui tocata cu celelalte ingrediente. Cu mainile umezite formam perisoare de marime potrivita. Se fierb perisoarele in apa clocotita cu sare pentru 10-15 minute. Se iau perisoarele cu o spumiera si se pun in supa crema. Se pune supa cu perisoare pe foc si se lasa sa dea in clocot.Pentru pesto: se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie. Se blenduiesc pana obtinem o pasta. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.Se serveste supa crema cu perisoare de pui, cativa stropi de ulei de dovleac si putin pesto de patrunjel si busuioc. O aromatizare mai potrivita nu exista

Share