Ciorbe/supe

Crema de broccoli cu seminte de dovleac, crutoane si pesto din menta

In oala in care faceti supa, se pun la incins 2 linguri ulei. Se adauga baconul sau sunca taiata feliute. Se prajeste la foc mic 3-4 minute, pana grasimea incepe sa se topeasca. Se adauga ceapa taiata marunt si se caleste. Cand ceapa este aproape gata, se adauga si usturoiul taiat feliute. Calim totul inca 1-2 minute. Adaugam morcovii taieti felii, cartofii taiati in cuburi si broccoli rupt in bughetele. Adaugam si apa cat sa cuprinda legumele in totalitate. Punem la fiert pana legumele sunt patrunse foarte bine. Dam oala deoparte si pasiram bine cu un blender vertical. Adaugam sare si piper proaspat rasnit dupa gust, smantana pentru gatit si cintinuam mixarea pana obtinem cremozitatea pe care o dorim.Pentru pesto: se aleg frunzele de menta, se spala si se bun intr-un robot de bucatarie. Se adauga si celelalte ingrediente si se mixeaza totul. Gustati si daca mai este nevoie mai adaugati sare si piper. Se pune sosul intr-un borcanel si se pastreaza la frigider.Se serveste supa cu seminte de dovleac prajite, crutoane aromatizate si pesto din menta.O combinatie care merita incercata!!!

Supa de broccoli de azi a iesit una fantastica. Ca sa exclud monotonia, am adaugat crutoane si seminte de dovleac pentru a avea si ceva crocant, dar si pentru gust, iar cel mai important, pentru aroma am facut un pesto din menta. Fantastica combinatia!! Merita sa incercati

Crema de broccoli cu seminte de dovleac, crutoane si pesto din menta

Ingrediente

  • 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 morcov mai mare sau 2 mai mici 2 cartofi marisori 500 gr broccoli 2 felii bacon sau o sunca asemanatoare 1-2 linguri ulei 200 ml smanatana pentru gatit Sare si piper proaspat rasnit Pentru pesto din menta: Menta proaspata Sare si piper proaspat rasnit 1 catel de usturoi Un pumn de fulgi de migdale 50 ml ulei de masline 2 linguri de parmezan ras(pecorino sau o alta branza maturata) In plus: Seminte de dovleac prajite Crrutoane de casa aromatizate cu boia afumata

Mod de preparare

  • Supa de broccoli de azi a iesit una fantastica. Ca sa exclud monotonia, am adaugat crutoane si seminte de dovleac pentru a avea si ceva crocant, dar si pentru gust, iar cel mai important, pentru aroma am facut un pesto din menta. Fantastica combinatia!! Merita sa incercati

Share