Crap / Caras

Crap prajit cu mamaliga si mujdei

Ador pestele cu mamaliga si mujdei. ๐Ÿ™‚

  • Am pus apa cu sare la fiert, apoi am adaugat malaiul, amestecand continuu si untul.
  • Am curatat pestele de solzi si intestine, l-am spalat bine si l-am lasat la scurs. Am taiat capatanile (le-am pus la congelator pentru ciorba) si l-am dat cu sare.
  • Am pus o cana de malai intr-o farfurie intinsa, am dat pestele prin el si l-am pus la prajit in ulei inci

    Crap prajit cu mamaliga si mujdei


    Portii

    4

    portii


    Timp preparare

    16

    minute


    Timp gatire

    16

    minute

    Ingrediente

    • 8 crapi

    • o cana de malai

    • ulei

    • sare

    • pentru mamaliga: apa, sare, malai si 50 g unt

    • pentru mujdei: o capatana mare de usturoi, sare, 5 linguri iaurt grecesc, patrunjel

    Mod de preparare

      • Am pus apa cu sare la fiert, apoi am adaugat malaiul, amestecand continuu si untul.
      • Am curatat pestele de solzi si intestine, l-am spalat bine si l-am lasat la scurs. Am taiat capatanile (le-am pus la congelator pentru ciorba) si l-am dat cu sare.
      • Am pus o cana de malai intr-o farfurie intinsa, am dat pestele prin el si l-am pus la prajit in ulei incins. L-am lasat sa se rumeneasca bine pe fiecare parte, apoi l-am scos pe servetel de bucatarie, sa se elimine surplusul de ulei.
      • Intre timp, am pregatit mujdeiul. Am maruntit usturoiul, l-am frecat cu sare, apoi am adaugat iaurtul si patrunjel tocat.

    Share