Peste & Fructe de mare

Crap la cuptor

Pestele spalat se sareaza si se condimenteaza cu ierburi de Provence, piper cu coaja de lamaie. Se asaza crapul intr-o tava si se toarna deasupra vinul si uleiul. Puneti deasupra foile de dafin si usturoiul taiat feliute. Se da pestele la rece pentru marinare de dimineata pana seara sau de seara pana dimineata. Din cand in cand se intoarce crapul pentru ca sa se patrunda cu toate aromele. Dupa marinare, se pune tava cu peste la cuptor impreuna cu rosiile si cu otetul balsamic turnat deasupra. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 200 grade celsius, timp de 20 minute. Se scoate folia si se mai lasa inca 10 minute la cuptor. Otetul balsamic se caramelizeaza la coacere si da exact cata aciditate are nevoie carnea de peste. Serviti crapul la cuptor decorat cu busuioc verde si alaturi de garnitura preferata. Pofta buna !!!

Rosiile foarte mici din gradina le-am spalat si le-am congelat. Cand am nevoie, le adaug direct in preparat. Otetul balsamic se caramelizeaza la coacere si da exact cata aciditate are nevoie carnea de peste.

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Sylvia https://www.retete/retete/pastrav-la-cuptor-72724.html, careia ii multumesc. Nu stiu ce s-a intamplat in cuptor cu otetul balsamic deasupra, dar rezultatul a fost de exceptie.

Crap la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg crap [o jumatate ] 100 ml vin alb demidulce 20 rosii cherry foarte mici [ congelate ] 4 linguri ulei masline 4 catei usturoi 4 linguri otet balsamic 2 foi dafin 1 lingurita rasa ierburi de Provence 1 lingurita rasa Harissa- pasta arabeasca de ardei iute cu usturoi piper negru cu coaja de lamaie -macinate sare de Himalaya busuioc verde pentru decor

Mod de preparare

  • Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Sylvia https://www.retete/retete/pastrav-la-cuptor-72724.html, careia ii multumesc. Nu stiu ce s-a intamplat in cuptor cu otetul balsamic deasupra, dar rezultatul a fost de exceptie.

Share