Peste & Fructe de mare

Crap cu legume la cuptor.

Se curata crapul de solzi, i se taie capul (fara a se despica pe burta) si se scot intestinele, se spala bine si se lasa la scurs. Se taie legumele se amesteca cu delikat, piper si oregano si se umple crapul cu ele.Legumele care raman se aseaza in tava,se pune crapul pe ele se stropeste cu ulei, sare si piper,se adauga apa si se da cuptorul preincalzit cca 30 min.Cand e aproape gata se aduga vinul

Crap cu legume la cuptor.

Ingrediente

  • 1 crap de 2-3 kg(eu am pus si macrou proaspat pt cel mic)2-3 cepe potrivite1-2 ardei capia 5 rosii4-5 catei usturoi4-5 ciupercidelikatpiper oreganojumatate pahar vinjumatate pahar ulei1 pahar apa.

Mod de preparare

  • Se curata crapul de solzi, i se taie capul (fara a se despica pe burta) si se scot intestinele, se spala bine si se lasa la scurs. Se taie legumele se amesteca cu delikat, piper si oregano si se umple crapul cu ele.Legumele care raman se aseaza in tava,se pune crapul pe ele se stropeste cu ulei, sare si piper,se adauga apa si se da cuptorul preincalzit cca 30 min.Cand e aproape gata se aduga vinul si usturoiul taiat marunt si se mai lasa la cuptor 10 min.Se serveste cald cu mamaliga.

Share