Deserturi

Cozonac Rosenkrantz

– caramelizam 10 linguri zahar si captusim cu acest caramel o cratita cu diametrul de 24 cm si o lasam deoparte- dizolvam drojdia in putin lapte cald si 3 linguri zahar si lasam la dospit 15 min- intr-un lighenas pt framantat punem faina cernuta peste care adaugam maiaua, ouale, laptele in care s-au dizolvat 3 linguri zahar putina sare, esentele si coaja de lamaie si framantam cca. 15 minute (eu am framantat doar 5 min. ca a plans bebelusa)- nu se lasa la crescut ci se intinde o foaie dreptunghiulara care se unge cu untul amestecat cu 6 linguri de zahar, apoi se presara nuca si se apasa bine cu palma pentru a se lipi de unt bine- se ruleaza si se taie in 6-7 bucati- se aseaza bucatile de aluat in cratita cu caramel cu partea taiata in sus si se lasa la crescut 1 ora- se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute- cozonacul se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pt ca altfel se intareste caramelul si se lipeste de cratita- se serveste cu mare pofta…..la noi asa a fost….!

Este prima data cand incerc aceasta reteta si mi s-a parut fff usor de facut si suuuper delicios! De aspect nu mai vorbim….!

Cozonac Rosenkrantz

Ingrediente

  • 400 gr faina 2 oua 110 ml lapte 25 gr drojdie 130 gr unt ~25 linguri zahar 200 gr nuca macinata sare esente coaja de la o lamaie

Mod de preparare

  • Este prima data cand incerc aceasta reteta si mi s-a parut fff usor de facut si suuuper delicios! De aspect nu mai vorbim….!

Share