Dulciuri

Cozonac pufos cu stafide si rahat

Se cerne faina de vreo 2 ori. Intr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga putin lapte cald si faina cat sa devina textura asemanatoare smantanii. Se lasa la crescut. Restul de lapte se pune pe foc, se da in fiert, din el se ia jumatate si se opareste o parte din  faina cernuta. Dupa racirea acesteia…sa fie putin calduta, se amesteca cu maiaua, lasandu-se iarasi la crescut

Cozonac pufos cu stafide si rahat


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 2 kg faina

  • 750 ml lapte

  • 250 ml apa minerala

  • 2 cubulete drojdie

  • 1 lamaie

  • 250 gr zahar tos

  • 125 gr untura

  • 125 gr unt

  • 6 oua

  • esente

  • rahat

  • stafide

Mod de preparare

  • Se cerne faina de vreo 2 ori. Intr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga putin lapte cald si faina cat sa devina textura asemanatoare smantanii. Se lasa la crescut. Restul de lapte se pune pe foc, se da in fiert, din el se ia jumatate si se opareste o parte din  faina cernuta. Dupa racirea acesteia…sa fie putin calduta, se amesteca cu maiaua, lasandu-se iarasi la crescut. Oualele se bat cu restul de zahar (numai galbenusul) si se toarna peste faina ramasa, alaturi de celelalte ingrediente, lamaia, esenta,etc….se framanta si se lasa la dospit.

    Dupa ce acesta s-a dospit il portionam in parti egale si umplem impletiturile cu diferite ingrediente rahat,albus+cacao+nuca,stafide etc. Se ung cu galbenus de ou,se mai lasa putin la dospit in tava,apoi se lasa la cuptor in jur de 35-40 minute.

    Pofta buna ! La multi ani!

     

Share