Diverse

Covrigi

Covrigi facuti in casa.

Turnam faina intr-un bol. Adaugam sarea, untul si uleiul.. Intr-un bol, punem un pic de apa calduta, cam 150 de ml, in care dizolvam drojdia, zaharul si o lingura de faina. Lasam amestecul sa se umfle pentru 10 minute.. Turnam amestecul peste faina si framantam un aluat elastic. In functie de gradul de elasticitate al aluatului, adaugam putin cate putin apa sau faina.. Lasam aluatul la dospit pent

Covrigi


Portii

7

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 500 gr faina alba

  • 25 gr drojdie uscata

  • 300 ml apa

  • 1 lingurita sare

  • 1 lingurita zahar

  • 3 linguri ulei

  • 50 gr unt

  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

  • dupa gust seminte de in

  • dupa gust seminte de mac

  • dupa gust seminte de susan

  • dupa gust seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

  • Turnam faina intr-un bol. Adaugam sarea, untul si uleiul.
  • Intr-un bol, punem un pic de apa calduta, cam 150 de ml, in care dizolvam drojdia, zaharul si o lingura de faina. Lasam amestecul sa se umfle pentru 10 minute.
  • Turnam amestecul peste faina si framantam un aluat elastic. In functie de gradul de elasticitate al aluatului, adaugam putin cate putin apa sau faina.
  • Lasam aluatul la dospit pentru 30 de minute.
  • Punem 150 ml de apa cu bicarbonat la fiert intr-o oala, timp in care modelam covrigii.
  • Cand fierbe apa, adaugam covrigii, unul cate unul, si ii lasam sa fiarba cate un minut fiecare, pana cand se umfla putin si se ridica deasupra apei.
  • Ii asezam frumos intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presaram pe ei semintele dorite.
  • Bagam covrigii la cuptorul preincalzit la 200°C, ventilatie sus-jos, timp de 20 de minute sau pana se rumenesc frumos.

Share