Diverse

Covridog usor picant

O gustare rapida si la indemana.

Aluatul se realizeaza la fel ca la paine: faina, apa calda, drojdia, 5 gr de sare si zaharul se framanta 10 minute, apoi se lasa la dospit o ora.. Dupa dospire, aluatul se asaza pe masa pudrata cu faina si se intinde cu sucitorul, pana ajunge la o grosime de 2 mm. Se taie fasii: 14 la numar. Intre timp, cabanosii se vor taia in 2.. Se va lua fiecare cabanos si se va rula diagonal pe fasia de aluat

Covridog usor picant


Portii

14

portii


Timp preparare

55

minute


Timp gatire

55

minute

Ingrediente

  • 250 gr faina

  • 100 ml apa

  • 10 gr drojdie uscata

  • 10 gr sare

  • dupa gust seminte de susan

  • dupa gust seminte de in

  • dupa gust seminte de mac

  • 1 buc ou

  • 1 lingurita zahar

  • 7 buc carnati cabanos

Mod de preparare

  • Aluatul se realizeaza la fel ca la paine: faina, apa calda, drojdia, 5 gr de sare si zaharul se framanta 10 minute, apoi se lasa la dospit o ora.
  • Dupa dospire, aluatul se asaza pe masa pudrata cu faina si se intinde cu sucitorul, pana ajunge la o grosime de 2 mm. Se taie fasii: 14 la numar. Intre timp, cabanosii se vor taia in 2.
  • Se va lua fiecare cabanos si se va rula diagonal pe fasia de aluat, apoi se vor mai tine 15 minute la crescut.
  • Intr-o tava tapetata cu foaie de copt, se vor aseza covridogii, vor fi unsi cu ou batut si asezonati pe rand cu: seminte de susan, de in, de mac si sare. Se vor da la cuptor, la 200°C, timp de 20 de minute.

Share