Romaneasca

Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de miel

Un preparat delicios!

Cotletele se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara ,cate o taietura, pe mijlocul laturii cu carne, fara a taia lateralele cotletelor, taietura dusa cu grija pana la os(portofele). Le batem usor cu un ciocan de snitele pentru fragezire apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.. Se da in cateva clocote fasolea verde se trece sub jet de apa rece(sau

Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de miel


Portii

2

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 2 buc cotlet

  • 200 gr fasole verde din conserva

  • 1 buc ceapa rosie

  • 1 lingurita amestec de condimente Cajun

  • 1 lingurita mix de legume deshidratate

  • 3 catei usturoi

  • 5 gr sare

  • 20 ml ulei de masline

  • 8 buc ciuperci Champignon

  • 1 legatura marar proaspat

  • 1 buc galbenus de ou

  • praf de boia dulce

  • 2 buc prapur de miel

  • 200 ml vin alb sec

Mod de preparare

  • Cotletele se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara ,cate o taietura, pe mijlocul laturii cu carne, fara a taia lateralele cotletelor, taietura dusa cu grija pana la os(portofele). Le batem usor cu un ciocan de snitele pentru fragezire apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.
  • Se da in cateva clocote fasolea verde se trece sub jet de apa rece(sau prefiarta ,congelata),se scurge bine. Ceapa se taie marunt,ciupercile curatate se feliaza. Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un pic fasolea,ceapa si ciupercile,se sareaza si condimenteaza cu mixul (cimbrisor,piper,dafin,oregano,maghiran) apoi se acopera cu un capac si le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume. Se da tigaia la o parte, se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.
  • Cu aceast amestec se umple fiecare cotlet,se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori,se infasoara in prapur si se pun in tava mai inalta (forma de chec). Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline, condimente, cateii de usturoi feliati, amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce (sau picanta,dupa gust). Se toarna un pahar de vin, se completeaza cu apa si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor aproximativ 25 minute apoi se ia folia si se mai lasa cam 15 minute, sa faca o crusta frumoasa deasupra. Cat este preparatul cald, se indeparteaza cele 4 scobitori de bambus. Se feliaza dupa ce s-a racit un pic. Este un aperitiv cald, delicios, pentru o masa festiva. Pofta buna!

Share