Party

Cotlete de porc marinate in melasa de rodie

O combinatie savuroasa.

Intr-o punga, se introduc cotletele de porc. Se pune melasa de rodie intr-un bol, impreuna cu sosul de soia, boiaua dulce, uleiul si piperul proaspat macinat, se amesteca bine. Sosul obtinut se toarna peste cotlete, se inchide punga si se da la rece pentru minim 30 de minute. Cu cat sta mai mult la marinat carnea, cu atat devine mai aromata si mai frageda.. Se frig cotletele pe grill circa 3-5 min

Cotlete de porc marinate in melasa de rodie


Portii

3

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 6 buc cotlet de porc

  • 2 linguri melasa de rodie

  • 1 lingura sos de soia

  • 1 lingurita ulei de masline

  • 1 lingurita ulei de susan

  • 1 lingurita boia dulce afumata

  • 1 lingurita boabe de piper mozaic

  • 1 buc varza chinezeasca

  • 1 buc castravete Fabio

  • 2 buc morcov

  • 1 buc rodie

  • 3 crengute de patrunjel proaspat

  • 1 lingura maioneza

  • 1 lingura iaurt

  • 2 linguri zeama de lamaie

  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

  • Intr-o punga, se introduc cotletele de porc. Se pune melasa de rodie intr-un bol, impreuna cu sosul de soia, boiaua dulce, uleiul si piperul proaspat macinat, se amesteca bine. Sosul obtinut se toarna peste cotlete, se inchide punga si se da la rece pentru minim 30 de minute. Cu cat sta mai mult la marinat carnea, cu atat devine mai aromata si mai frageda.
  • Se frig cotletele pe grill circa 3-5 minute pe o parte, iar cand se intorc pe partea cealalta, se lasa 2-3 minute. Dupa ce se frig cotletele, se lasa putin la odihnit, ca sa ramana suculente.
  • Pregatim salata astfel: Tocam marunt varza chinezeasca, dam morcovul pe razatoare, taiem castravetele rondele. Amestecam maioneza cu iaurtul si zeama de lamaie, condimentam cu sare si cu piper proaspat macinat. Adaugam sosul obtinut peste salata, Presaram patrunjel tocat marunt, miezul de rodie si amestecam. Servim cotletele impreuna cu salata.

Share