Romaneasca

Cotlete de miel la cuptor

Se spune ca mielul se mananca doar la Sarbatorile Pascale, nu stiu de ce, dar eu de cate ori am ocazia, pregatesc ceva bun, pentru ca ne place, mai ales ca este o carne gustoasa si sanatoasa.

Carnea spalata, uscata cu hartie de bucatarie, condimentata cu sare si piper, se rumeneste putin in ulei, dupa care se scoate.. Intr-o tava termorezistenta, se pun rosiile spalate si taiate cubulete, usturoiul curatat si lasat intreg, crenguta de rozmarin, se pudreaza cu sare, ardeiul iute taiat, cotletele se pun deasupra, se mai adauga 3-4 linguri de ulei de la prajit si 50 ml de apa.. Se acopera

Cotlete de miel la cuptor


Portii

3

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de miel

  • 1 kg rosii

  • 2 buc capatana de usturoi

  • 1 crenguta de rozmarin proaspat

  • 1 lingurita sare

  • dupa gust piper macinat

  • 1 buc ardei chilli uscat

  • 500 gr cartofi fainosi

  • 1 lingura unt

  • 4 linguri lapte

  • 50 ml ulei

  • 50 ml apa

Mod de preparare

  • Carnea spalata, uscata cu hartie de bucatarie, condimentata cu sare si piper, se rumeneste putin in ulei, dupa care se scoate.
  • Intr-o tava termorezistenta, se pun rosiile spalate si taiate cubulete, usturoiul curatat si lasat intreg, crenguta de rozmarin, se pudreaza cu sare, ardeiul iute taiat, cotletele se pun deasupra, se mai adauga 3-4 linguri de ulei de la prajit si 50 ml de apa.
  • Se acopera tava cu capac daca are sau folie de aluminiu si la cuptor va sta 45 de minute, la foc mediu.
  • In acest timp, se pregateste piureul de cartofi. Se curata cartofii, se spala, se taie in cubulete si se pun la fiert intr-un vas cu apa si putina sare.
  • Dupa ce au fiert, se scurg bine, se zdrobesc, apoi se mixeaza, adaugand untul si laptele, iar la final se potriveste de gust.
  • Dupa ce sunt gata cotletele, se scot pe o farfurie, se scoate si crenguta de rozmarin, iar ce a ramas in tava se rastoarna in blender si se paseaza bine, apoi sosul obtinut se potriveste de gust si se pune intr-o sosiera.
  • La servire, se pun pe farfurie cate doua cotlete, alaturi piure de cartofi cu sos deasupra.

Share