Bucatarie internationala

Cotlete cu sos de mustar, miere, usturoi si vin alb

Cotlete de porc fragezite cu unt, cu sos aromat de mustar.

Se pun cotletele intre doua folii alimentare si se bat foarte usor cu sucitorul. Se pune untul la topit, alaturi de uleiul de masline, in tigaia de fonta. Ca sa patrunda untul si mirodeniile mai usor in fibra cotletelor si sa se fagezeasca, acestea se inteapa usor cu varful unui cutit. Se condimenteaza cotletele cu sare, piper si boia dulce afumata si se soteaza impreuna cu usturoiul nedecojit, ci

Cotlete cu sos de mustar, miere, usturoi si vin alb


Portii

3

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 3 buc cotlet de porc

  • 50 gr unt

  • 2 linguri ulei de masline

  • 100 ml vin alb demidulce

  • 4 catei usturoi

  • 200 gr rosii Cherry

  • 4 linguri mustar cu boabe

  • 2 lingurite miere

  • 3 crengute de cimbru proaspat

  • 1 lingurita sare

  • 0.5 lingurita piper

  • 0.5 lingurita boia dulce afumata

  • 0.5 cana apa

Mod de preparare

  • Se pun cotletele intre doua folii alimentare si se bat foarte usor cu sucitorul. Se pune untul la topit, alaturi de uleiul de masline, in tigaia de fonta. Ca sa patrunda untul si mirodeniile mai usor in fibra cotletelor si sa se fagezeasca, acestea se inteapa usor cu varful unui cutit. Se condimenteaza cotletele cu sare, piper si boia dulce afumata si se soteaza impreuna cu usturoiul nedecojit, cimbrul proaspat si rosiile cherry in tigaie, timp de cinci minute.
  • Se amesteca bine mustarul cu mierea. Dupa ce s-au rumenit putin cotletele pe ambele parti se adauga vinul si mustarul amestecat cu miere si se tin pe foc 5 minute, ca sa se evapore alcoolul. Se pune un capac la tigaie si se mai tin pe foc mic 5-8 minute. Se scot cotletele din tigaie, se adauga jumatate de cana de apa, ca sa se deglaseze putin sosul rezultat de la gatire, si se amesteca bine.

Share