Romaneasca

Cotlet in aluat cu varza si cartofi

Un cotlet savuros imbracat in varza murata si pireu de cartofi ce nu mai necesita garnitura . Va puteti surprinde placut familia cu aceasta mancare …eleganta, gustoasa foc si desi ai de munca cu ea, credeti-ma ca merita. Veti fi surprinsi cum un cotlet banal copt in cuptor, poate fi atat de gustos, imbracat in cate un strat de pireu de cartofi si unul de varza .Si apoi totul incorsetat in aluatul foietaj.

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo,apoi il legam cu ata de bucatarie ca sa fixam bine sunculita pe el. Invelim apoi cotletul in hartie de copt umezita, stransa cat mai bine peste cotlet, o asezam pe un gratar pus peste o tava si il coacem incet la 200 de grade, cam 90 de minute. Inlaturam hartia de c

Cotlet in aluat cu varza si cartofi


Portii

8

portii


Timp preparare

57

minute


Timp gatire

57

minute

Ingrediente

  • 800 gr cotlet de porc

  • 200 gr prosciutto

  • 400 gr aluat foietaj

  • 1 lingura mustar

  • 400 gr varza murata

  • 100 ml supa de porc

  • 4 buc ienibahar

  • 2 crengute de cimbru

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 400 gr cartof alb

  • 50 gr branza Mozzarella

  • 70 gr unt

  • 1 catel usturoi

  • 1 varf de cutit nucsoara macinata

  • 30 ml smantana

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo,apoi il legam cu ata de bucatarie ca sa fixam bine sunculita pe el. Invelim apoi cotletul in hartie de copt umezita, stransa cat mai bine peste cotlet, o asezam pe un gratar pus peste o tava si il coacem incet la 200 de grade, cam 90 de minute. Inlaturam hartia de copt si il mai coacem 20-30 de minute sa se rumeneasca sunca.
  • Zdrobim boabele de ienibahar intr-un mojar.Intre timp preparam garniturile. Varza murata taiata fideluta o calim putin in 1 lingura de unt, adaugam supa, apoi cimbrul si ienibaharul si lasam la gatit aproximativ 15 minute, luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Cu un mixer, pregatim piureul: cartofii fierti zdrobim si ii amestecam cu mozzarella, restul de unt, usturoi dat prin presa, nucsoara, smantana, sare si piper.
  • Aluatul de foietaj dezghetat il intindem pe o hartie de copt, si asezam pe ea restul de prosciutto crudo. Intindem piureul de cartofi in strat uniform, apoi stratul de varza calita si deasupra cotletul bine copt. Le rulam pe toate cat mai strans in aluatul foietaj , pe care il ungem cu galbenusul amestecat cu ulei. Coacem bine aluatul pana cand se rumeneste frumos, aproximativ 40 de minute, la 180 de grade C.
  • Servim cotletul rece sau cald. Se poate insoti cotletul cu o salata sau muraturi, daca doriti. Veti fi incantati de gustul aromat. Pofta mare sa aveti !

Share