Porc

Cotlet de porc rulat

ideea este preluata de la o emisiune tv

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile feliate si se continua calirea cam 10 minute. Se sareaza putin si se pipereaza. Se adauga si maslinele taiate in sferturi. Se da la o parte.

Se fierb ouale tari, cam 7-8 minute. Se lasa in apa rece 3-4 minute, apoi se curata si se taie in sferturi. Carnea se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaz

Cotlet de porc rulat


Portii

2

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • pt rulouri 

  • 4 felii de cotlet

  • 2 oua

  • 2 maini de ciuperci feliate

  • 4 castraveciori murati mici sau 2 mai marisori

  • 10 masline verzi

  • 1 ceapa

  • 4 linguri ulei d e masline

  • sare, piper

  • garnitura:

  • 2 morcovi

  • 3-4 cartofei

  • 3-4 linguri  ulei de masline

  • patrunjel verde

  • un fir de telina

  • vegeta, sare

Mod de preparare

  • Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile feliate si se continua calirea cam 10 minute. Se sareaza putin si se pipereaza. Se adauga si maslinele taiate in sferturi. Se da la o parte.

    Se fierb ouale tari, cam 7-8 minute. Se lasa in apa rece 3-4 minute, apoi se curata si se taie in sferturi. Carnea se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza, se sareaza si pipereaza. Castravetii daca sunt mai mari se taie in 2 pe lungime.( chiar in 4 daca sunt imensi….)

    Se ia cate o bucata de carne si se asaza pe ea 2 linguri de ciuperci, un castravecior murat si 2 bucati de ou. Se ruleaza bine in asa fel incat marginile sa fie bine stranse in interior ca sa nu iasa compozitia ( ca o sarma). Se prinde cu scobitori.

    Aiici reteta prevedea sa se prajeasca in tigaie, dar mie mi-au iesit cam mari rulourile si m-am gandit ca n-o sa se patrunda bine carnea, asa ca le-am dat la cuptor…poate ca e si mai sanatos…Deci, rulourile se dau bine prin pesmet si se asaza intr-o tava unsa bine cu ulei de masline, se toarna si peste rulouri puin ulei si se dau la cuptor la 200 grade pt 35 minute, apoi scadem temperatura la 180 si continuam coacerea pana la o ora. Intre timp mai intoarcem rulourile pe toate partile sa se rumeneasca frumos.

    In timp cat se fac rulourile facem garnitura. Si aici am schimbat reteta fiindca era cu morcovi, conopida si broccoli  gratinate, dar  cum la mine  nu se papa broccoli, iar conopoida doar la zile mari, am inlocuit garnitura cu morcovi si cartofi. Deci, am curatat morcovii si i-am taiat rondele  si i-am pus la fiert in apa cu putina sare. Cartofii, de asemenea, i-am curatat si taiat cubulete si i-am pus  langa morcovei. Am adaugat si un fir de telina si am lasat sa fiarba cam pe 3 sferturi, atat cat sa  fie moi, dar sa nu se sfarame. Am strecurat apoi legumele si le-am lasat sa se scurga bine. Apoi intr-o tigaie am pus ulei de masline si l-am incins si am pus legumele, fara telina, la calit. Le-am lasat cateva minute (vreo 5), am stins focul si am presarat  putina vegeta si patrunjel verde deasupra.

    Am servit rulourile cu salata asortata, dar se pot servi si simple, fara garnitura. Se pot si taia ca o rulada si pune la aperitive, f bine arata si are un  gust aparte. Merita incercat!

     

Share