Romaneasca

Cotlet de porc pane in miez de nuca

Cotletul de porc este foarte slab caloric, aproape la fel de slab ca si muschiuletul de porc, este identic cu pieptul de pui fara piele. Si la fel ca si pieptul de pui, cotletul e mai fad si mai uscat decat alte bucati de porc, deci trebuie sa fim atenti la timp, tehnica si aromele folosite atunci cand il gatitm. Din aceasta cauza, am ales sa il fac in aceasta crusta de nuca, dar la cuptor.

Intr-un vas mai mare si larg, punem mustarul cu boabe, zeama de la o lamaie, sare si piper si le amestecam bine de tot. Batem bine cele doua oua, le amestecam cu faina si le rasturnam peste amestecul din vas. Feliile de cotlet le trecem prin aceasta compozitie, pe ambele parti. Nuca sfaramata (nu macinata) o punem pe o farfurie si trecem bucatile de cotlet prin nuca, pe ambele parti.. Punem cotlet

Cotlet de porc pane in miez de nuca


Portii

5

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de porc

  • 100 gr miez de nuca

  • 1 lingura mustar cu boabe

  • 1 buc lamaie

  • 2 buc ou

  • 100 gr faina

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Intr-un vas mai mare si larg, punem mustarul cu boabe, zeama de la o lamaie, sare si piper si le amestecam bine de tot. Batem bine cele doua oua, le amestecam cu faina si le rasturnam peste amestecul din vas. Feliile de cotlet le trecem prin aceasta compozitie, pe ambele parti. Nuca sfaramata (nu macinata) o punem pe o farfurie si trecem bucatile de cotlet prin nuca, pe ambele parti.
  • Punem cotletul intr-o tava, pe hartie de copt, si il dam la cuptorul dinainte incalzit la 160°C, pana se rumeneste frumos. Aveti grija sa nu-l tineti prea mult, doar pana cand se rumeneste pe ambele parti, aproximativ 30-40 de minute.

Share