Porc

Cotlet de porc in zeama de varza

Incet, incet primavara isi face aparitia si aceasta friptura frageda, ce se topeste in gura, nu am sa o mai pot face decat la toamna cand voi avea iar varza murata…

Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa 30 de minute il intoarcem pe cealalta parte.

Scoatem carnea din moare si o lasam putin sa se raceasca, pina cand putem umbla cu ea. 

Degresam cotletul, daca este cazul.Il asezonam bine pe toate partile , apoi il asezam intr-un vas mai

Cotlet de porc in zeama de varza


Portii

6

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de porc

  • 1 l zeama de varza

  • 6 catei de usturoi

  • cimbru

  • salvie

  • sare piper

  • boia

Mod de preparare

  • Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa 30 de minute il intoarcem pe cealalta parte.

    Scoatem carnea din moare si o lasam putin sa se raceasca, pina cand putem umbla cu ea. 

    Degresam cotletul, daca este cazul.Il asezonam bine pe toate partile , apoi il asezam intr-un vas mai inalt – el l-am asezat intr-un vas de ceramica inalt – presaram usturoi tocat peste el, mai adaugam boia daca este cazul.

    Zeama de varza in care afiert cotletul o adaugam in vas cu frunze de salvie pe cotlet si cimbru presarat in moare.

    Acoperim vasul cu capacul si il introducem in cuptorul incins la 200 de grade C pentru o ora.

    Luam apoi capacul, intoarcem cotletul pe partea cealalta si lasam friptura sa se rumeneasca, asa fara capac.

    Feliem cotletul dupa coastele sale sau il dezosam si-l servim alaturi de cartofi natur si salata de salata verde.

    Este o friptura nemaipomenit de delicioasa , ce se topeste in gura….

    Pofta mare !

Share