Romaneasca

Cotlet de porc evantai

O friptura frageda, rumena si aspectuoasa cu care va puteti impresiona musafirii ,la mesele alaturi de cei dragi voua si de ce nu si la mesele festive…

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile.. Feliem apoi cotletul dar nu pina jos ci cu 1 cm mai putin. Intre feliile taiate asezam cate o felie de muschi tiganesc si una de cascaval. Strangem apoi feliile de cotlet cu o sfoara alimentara si o legam bine. Deasupra cotletului asezam cateva frunze de patrunjel verde si felii d

Cotlet de porc evantai


Portii

6

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de porc

  • 200 gr muschi tiganesc

  • 200 gr cascaval felii

  • 1 lingura mustar

  • 200 ml vin

  • 2 buc rosii

  • 2 buc ulei de masline

  • 1 lingura patrunjel proaspat

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile.
  • Feliem apoi cotletul dar nu pina jos ci cu 1 cm mai putin. Intre feliile taiate asezam cate o felie de muschi tiganesc si una de cascaval. Strangem apoi feliile de cotlet cu o sfoara alimentara si o legam bine. Deasupra cotletului asezam cateva frunze de patrunjel verde si felii de rosii, apoi punem cotletul intr-un vas termorezistent uns cu putin unt.
  • Adaugam in vas vinul si-l dam la cuptorul dinainte incalzit la 200°C pentru aproximativ o ora pina este bine rumenit. Din cand in cand ungeti cotletul din cuptor cu sosul format in tava.

Share