Party

Cotlet de porc cu bacon, salvie, fasii de legume si rondele de cartofi

O reteta care merita incercata cu prietenii.

Aplatizam putin cotletul, ungem cu putin ulei, saram si piperam, dupa care punem feliile de bacon si frunzele de salvie, pe care le prindem cu scobitori; se procedeaza la fel pentru ambele bucati de carne. Punem ulei si unt in tigaie. Dupa care dam prin faina doar pe partea unde nu avem bacon si punem la prajit intr-o tigaie.. Prajim pe ambele parti si cand sunt aproape gata, adaugam vinul alb si

Cotlet de porc cu bacon, salvie, fasii de legume si rondele de cartofi


Portii

2

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 2 buc cotlet de porc

  • 4 felii bacon

  • 4 frunze salvie

  • 70 ml vin alb

  • 30 gr faina

  • 3 linguri ulei

  • 75 gr unt

  • 3 buc cartofi

  • 2 buc morcov

  • 1 buc praz

  • 2 gr sare

  • 1 gr piper alb macinat

  • 3 gr germeni de ceapa

  • 1 crenguta de rozmarin

  • 10 gr praf de curry

  • 3 gr boia

Mod de preparare

  • Aplatizam putin cotletul, ungem cu putin ulei, saram si piperam, dupa care punem feliile de bacon si frunzele de salvie, pe care le prindem cu scobitori; se procedeaza la fel pentru ambele bucati de carne. Punem ulei si unt in tigaie. Dupa care dam prin faina doar pe partea unde nu avem bacon si punem la prajit intr-o tigaie.
  • Prajim pe ambele parti si cand sunt aproape gata, adaugam vinul alb si lasam sa scada. Apoi dam la cuptor 12 minute. Dupa care scoatem carnea si o lasam in asteptare. Observam sa fie sosul legat; daca mai trebuie, mai lasam sa fiarba putin, saram si piperam. Dupa care trecem prin strecuratoare sosul format.
  • Ne apucam de garnitura. Cartofii au fost pusi la fiert, iar cand sunt 80% facuti, se iau de pe foc, se curata si se lasa sa se raceasca, dupa care taiem felii si vom trage la tigaie cu rozmarin si un praf de boia. Separat, vom fierbe morcovii si prazul; dupa ce sunt fierte doar cateva minute, se trag si ele la tigaie si se va adauga un praf de curry.
  • Aranjam farfuria ca in imaginile alaturate, adaugam sosul care a fost strecurat si pentru design punem si germeni de ceapa.

Share