Deserturi

Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

Un desert care sigur va cuceri pe cei ce il vor gusta!

Se pune grisul la inmuiat in 125 ml de lapte in care am pus esenta ,100 gr zahar si 50 ml ulei. Lasam aproximativ 30 minute dupa care mixam cu un praf de sare adaugand cele 2 oua, pudra de roscove si o lingurita de praf de copt. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt apoi adaugam aluatul si dam la copt, primele 5 minute la foc iute si inca 15 la foc mic. Se coace blatul si se desface de pe ha

Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata


Portii

15

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 6 linguri gris de grau

  • 150 gr zahar

  • 400 ml lapte

  • 50 gr ulei

  • 2 linguri pudra de roscove

  • 3 picaturi esenta de rom

  • 2 buc ou

  • praf de sare

  • 5 linguri perle de tapioca

  • 200 ml frisca lichida

  • 10 gr gelatina

  • 200 ml sirop de zmeura

  • 150 gr zmeura

  • 150 gr afine

  • 5 buc kiwi

Mod de preparare

  • Se pune grisul la inmuiat in 125 ml de lapte in care am pus esenta ,100 gr zahar si 50 ml ulei. Lasam aproximativ 30 minute dupa care mixam cu un praf de sare adaugand cele 2 oua, pudra de roscove si o lingurita de praf de copt. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt apoi adaugam aluatul si dam la copt, primele 5 minute la foc iute si inca 15 la foc mic. Se coace blatul si se desface de pe hartie. Vom taia blatul cu gura unui pahar cu diametru aproximativ egal cu cel al formelor. Obtinem 10 discuri care le vom aranja in fiecare forma. Se curata fructele de kiwi de coaja apoi se taie in jumatati de felii ,potrivit de groase cu care se tapeteaza marginea formelor.
  • Intr-un vas punem 275 ml de lapte, tapioca si o lasam la inmiuat o ora. Se fierbe la foc domol pana scade laptele iar perlutele de tapioca raman aproape transparente. Se dau sa se raceasca bine. Dupa ce s-au racit se incorporeaza cate un pic de sirop concentrat de zmeura,aproximativ 100 ml. Se mixeaza si frisca pana se intareste apoi incorporam si in ea restul de sirop concentrat ramas. Se hidrateaza un plic de gelatina in 50 ml apa rece apoi se topeste la bain-marie. Se toarna jumatate in tapioca ,jumatate in frisca.
  • Se umplu formele de aluminiu cu tapioca, se presara cateva fructe proaspete de zmeura si afine, se decoreaza cu un pos cu frisca aromata cu sirop apoi decoram cu zmeura si afine. Se lasa peste noapte la frigider si se scot cu grija din forma a 2-a zi. Pofta buna!!

Share