Deserturi

Cosulete din biscuiti cu branza si pepene galben

O reteta racoroasa ,fara coacere!

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se framanta bine cu untul moale si mierea. Cu aceasta compozitie se tapeteaza in strat mai gros, forme de briose de silicon, care apoi presata de forma, dand-ui forma de cosulete, se dau la rece o ora sa se intareasca (eu le-am bagat la congelator cateva minute). Dupa ce s-au intarit se scot din formele de silicon.. Se mixeaza branzica dulce cu iaurtul si zahar

Cosulete din biscuiti cu branza si pepene galben


Portii

8

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 250 gr biscuiti

  • 150 gr unt

  • 100 ml miere de albine

  • 200 gr branza proaspata de vaci

  • 50 gr stafide

  • 2 linguri iaurt

  • 150 gr zahar

  • 10 gr zahar vanilat

  • 300 gr pepene galben

Mod de preparare

  • Se maruntesc biscuitii la robot apoi se framanta bine cu untul moale si mierea. Cu aceasta compozitie se tapeteaza in strat mai gros, forme de briose de silicon, care apoi presata de forma, dand-ui forma de cosulete, se dau la rece o ora sa se intareasca (eu le-am bagat la congelator cateva minute). Dupa ce s-au intarit se scot din formele de silicon.
  • Se mixeaza branzica dulce cu iaurtul si zaharul, zaharul vanilat si mai mult de jumatate din miezul pepenelui, iar atunci cand devine o crema omogena si spumoasa se adauga stafidele umflate intr-un pic de apa sau esenta . Cu aceasta crema se umple fiecare briosa, indesat, apoi se decoreaza cu mici figurine decupate din miezul de pepene galben ramas.
  • Se mai lasa macar o ora la frigider. Pofta buna!

Share