Aperitive / Garnituri

Cosulete de cascaval cu salata de surimi

Un aperitv deosebit

Cosuletele :

Razuim cascavalul si pe o tava tapetata cu hartie de copt punem cate o lingura de cascaval razuit. O intindem bine si dam la cuptor incins pana cand se topeste si prinde pe margini o culoare aurie.

Scoatem din cuptor si cat sunt calde rotitele le asezam in forme de briose sau de tarta si lasam la racit . Trebuie aranjate cu degetele astfel incat sa

Cosulete de cascaval cu salata de surimi


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • Pt cosulete 18 bucati:

  • 200 gr cascaval Dalia

  • Pt salata:

  • 1 cutie porumb dulce (425 ml)

  • 150 gr surimi

  • 2 fire ceapa verde

  • 1 ou fiert

  • 1 iaurt grecesc

  • sare

  • piper

  • 1 avocado

  • zeama de la o jumate de lamaie

Mod de preparare

  • Cosuletele :

    Razuim cascavalul si pe o tava tapetata cu hartie de copt punem cate o lingura de cascaval razuit. O intindem bine si dam la cuptor incins pana cand se topeste si prinde pe margini o culoare aurie.

    Scoatem din cuptor si cat sunt calde rotitele le asezam in forme de briose sau de tarta si lasam la racit . Trebuie aranjate cu degetele astfel incat sa formeze cosulet.

    Atentie sa nu va ardeti pentru ca trebuie lucrat cu ele fierbinti, altfel nu se vor forma cosuletele .

    Eu pe o tava mare de cuptor am pus 6 gramajoare de cascaval , lasand loc intre ele , ca sa nu se lipeaca .

    Pana cand se racesc cosuletele facem salata

    Surimii il desfacem (fiecare bastonas este asamblat individual intr-o folie) si il taiem cubulete , de preferinta nu foarte mici dar nici mari .

    Porumbul il clatim cu putina apa rece si il punem la stors in strecurator

    Ceapa verde o facem si pe ea bucatele mici , la fel si oul fiert si racit . Taiem si avocado. Avocado trebuie stropit din abundenta cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.

    Amestecam totul intr-un bol (surimi, ceapa, porumb, iaurt, ou, avocado ) si asezonam dupa gust cu sare si piper.

    Umplem cosuletele cu aceasta salata si avem un aperitiv deosebit atat ca si aspect cat si ca gust .

Share