Vegetariana

Cosulete de cartofi umplute cu ciuperci

Un delicios preparat de post!

Se curata cartofii, se spala, se taie pe jumatate si se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Se lasa cartofii pe foc, pana vor fi fierti pe jumatate. Se scot cartofii, se lasa la scurs si se scobesc in mijloc sub forma unor cosulete.. Curatam usturoiul, il tocam marunt, il calim in putin ulei de masline, apoi adaugam rosiile in bulion tocate marunt. O parte din sosul rezultat il punem in ta

Cosulete de cartofi umplute cu ciuperci


Portii

4

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 4 buc cartof

  • 300 gr ciuperci Champignon

  • 1 buc ceapa

  • 4 catei usturoi

  • 4 linguri ulei de masline

  • 250 gr rosii in bulion

  • 2 lingurite sare

  • 1 varf de cutit piper

  • 1 lingurita boia dulce afumata

  • 2 crengute de patrunjel proaspat

Mod de preparare

  • Se curata cartofii, se spala, se taie pe jumatate si se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Se lasa cartofii pe foc, pana vor fi fierti pe jumatate. Se scot cartofii, se lasa la scurs si se scobesc in mijloc sub forma unor cosulete.
  • Curatam usturoiul, il tocam marunt, il calim in putin ulei de masline, apoi adaugam rosiile in bulion tocate marunt. O parte din sosul rezultat il punem in tava in care vom coace cosuletele. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in putin ulei de masline. Taiem marunt ciupercutele si le calim alaturi de ceapa. Adaugam restul de sos de rosii peste ciuperci si asezonam cu sare, piper si boia dulce dupa gust si amestecam bine.
  • Umplem cosuletele de cartofi cu compozitia rezultata si le asezam in tava. Se coc cosuletele in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute la 180°C. La final, le servim calde, presarate cu patrunjel verde.

Share