Party

Cosulete aperitiv cu avocado si piept de pui

Cosuletele cu piept de pui si avocado pot fi servite la evenimente festive.

Taiem foile de placinta in patrate de circa 10 cm. Ungem cu ulei de masline cate 3 foi de placinta si le asezam intercalat in tava de briose, pentru a obtine forma cosuletelor. Coacem cosuletele 5-7 minute. Dupa ce s-au copt cosuletele, le lasam la racit.. Taiem pieptul de pui in cubulete mici. Frigem pieptul de pui in ulei de masline, il condimentam cu sare, piper mozaic proaspat macinat, boia du

Cosulete aperitiv cu avocado si piept de pui


Portii

6

portii


Timp preparare

17

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 2 buc avocado

  • 1 buc piept de pui dezosat

  • 6 buc foi de placinta

  • 1 buc lamaie

  • 1 buc ardei gras rosu

  • 1 cana caju

  • 1 lingurita boia dulce afumata

  • 1 lingurita sare

  • 1 varf de cutit piper

  • 0.5 lingurita curcuma

  • 4 linguri ulei de masline

  • 1 lingura menta proaspata tocata

Mod de preparare

  • Taiem foile de placinta in patrate de circa 10 cm. Ungem cu ulei de masline cate 3 foi de placinta si le asezam intercalat in tava de briose, pentru a obtine forma cosuletelor. Coacem cosuletele 5-7 minute. Dupa ce s-au copt cosuletele, le lasam la racit.
  • Taiem pieptul de pui in cubulete mici. Frigem pieptul de pui in ulei de masline, il condimentam cu sare, piper mozaic proaspat macinat, boia dulce si curcuma. Adaugam ardeiul taiat cubulete, iar spre final, cand pieptul de pui este aproape gata, coaja rasa de la o lamaie si amestecam.
  • Tocam marunt nucile caju. Intr-un bol, pasam un fruct de avocado cu o lingura de ulei de masline, 2 linguri de zeama de lamaie, sare si piper, apoi incorporam nucile caju maruntite. Taiem celalalt fruct de avocado, il taiem in cubulete si il amestecam cu pieptul de pui. Compozitia rezultata o punem in cosulete si ornam cu triunghiuri mici de lamaie si nuci caju. Alaturi de cosulete, servim pasta de avocado si caju. Decoram cu frunzulite de menta.

Share