Carne si fripturi

Costita pe pat de varza dulce in vas roman

Costita portionata, o spalam si o lasam intr-o strecuratoare. Varza o dam pe razatoare sau o taiem fideluta , presaram sarea peste ea si o lasam deoparte. Curatam si spalam zarzavaturile. Ceapa, prazul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mare sau la robot.Punem uleiul intr-o tigaie la incins, adaugam costita si o calim vre-o 10 minute, amestecand sa nu se arda si sa se cuprinda toate bucatile, apoi o scoatem intr-un bol. In uleiul ramas, punem la calit ceapa, prazul si ardeiul si dupa 5-6 minute, adaugam si morcovii. Mai lasam cam 5 minute si luam tigaia de pe foc. Punem costita peste legume, adaugam condimentul si amestecam bine, dupa care pregatim vasul roman.Frecam putin varza cu sarea presarata, o storcem bine si o punem in vas. Deasupra golim amestecul de costita si zarzavat.Decoram cu rosii foliate, ardei iute si o parte din marar. Adaugam supa si sucul de rosii, punem capacul si dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 120 minute.Se serveste calda . Pofta buna!

O fripturica delicioasa cu garnitura alaturi, cu o aroma si un gust divin yumi,yumi

Costita pe pat de varza dulce in vas roman

Ingrediente

  • 2 kg costita proaspata de porc 1 lingura ulei 1 ceapa medie 1 morcov 1 fir praz (partea alba) 1 ardei gras 5 rosii cherry 100 ml supa de zarzavat 100 ml suc de rosii 1,5 kg varza dulce 1 legatura Frunze de marar proaspat 1 lingura de sare mare 1 lingurita condiment (kamis pt mancarurile cu varza) 1 ardei iute (facultative

Mod de preparare

  • O fripturica delicioasa cu garnitura alaturi, cu o aroma si un gust divin yumi,yumi

Share